Agenda 2019-2020

Seizoen 2019-2020

27 september 2019  – 20.00 uur – Sint-Augustinuskerk, Middelburg
Léon Berben, orgel & klavecimbel

‘Bull's Goodnight'
Een boeiende confrontatie tussen Noord en Zuid-Europa: in dit concert confronteert klaviervirtuoos Léon Berben muziek van John Bull (ca 1562-1628) met werken van Antonio de Cabezón (1510-1566). Ongetwijfeld weet Berben ons te boeien met deze vergeten wereld van diferencias, tiento’s, In Nomines en pavanes. Muziek die beweegt tussen geniaal contrapunt, verstilde melancholie en virtuoze variatiereeksen.


15 november 2019  – 20.00 uur – Zeeuwse Concertzaal, Middelburg
Duo Kimura-Belder, Rie Kimura (barokviool) en Pieter-Jan Belder (klavecimbel) 

‘Suonate à Cembalo concertato e Violino Solo’
Johann Sebastian Bach componeerde zes sonates voor viool en obligaat klavecimbel, waarin het klavecimbel een dialoog aangaat met de viool. Zijn zoon Carl Philipp nam dit idee over, maar gaat stilistisch andere wegen. In dit programma hoort u het beste wat vader en zoon op dit gebied gecomponeerd hebben.17 januari 2020 – 20.00 uur – Zeeuwse Concertzaal, Middelburg
Petra Somlai & Bart van Oort, pianoforte

'Beethoven vierhandig’
Beethovens warme hart klinkt door in al zijn pianomuziek. Volgens Czerny is er geen enkel werk van Beethoven zonder een buitenmuzikale (en vaak romantische) inspiratie. Veel van Beethovens werken kregen dan ook een titel, zoals de Mondschein Sonate. In dit concert muziek van Beethoven voor twee en vier handen door het virtuoze pianoduo Bart van Oort en Petra Somlai.


 

13 maart 2020 – 20.00 uur – Zeeuwse Concertzaal, Middelburg

! CONCERT GEANNULEERD / EEN NIEUWE DATUM VOLGT !
Jan van Elsacker (tenor) & Marieke Spaans (klavecimbel)

‘Amore e guerra’
Een Italiaans programma met liederen over liefde, geweld, dood en tragiek. Hoogtepunt wordt ongetwijfeld het dramatische Combattimento di Tancredi e Clorinda van Claudio Monteverdi. Daarnaast hoort u muziek van Giulio Caccini, Stefano Landi en Girolamo Kapsberger. Laat u betoveren door de dramatiek van de Italiaanse barok en een tenor van wereldklasse: Jan van Elsacker.15 mei 2020 – 20.00 uur – Zeeuwse Concertzaal, Middelburg
! CONCERT GEANNULEERD / EEN NIEUWE DATUM VOLGT !
Ensemble La Violetta, met Luciana Cueto (sopraan), Emma Huijsser (harp) en Pauline van Laarhoven (viola da gamba)

‘Maria, dolce Maria’
Het slotconcert van dit seizoen wordt een intiem concert met Spaanse en Italiaanse muziek rondom de figuur van Maria. Door de eeuwen heen zijn misschien haar naam en beeld veranderd, maar Maria als moeder zal altijd blijven bestaan: een ode aan de vrouw die garant staat voor geborgenheid en bovenal liefde.


Toegangsprijzen: € 18,00 | € 15,00 donateurs / leden | € 8,00 studenten en 12-18 jr